Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki > Kulttuuri > Kulttuurisuunnistus

Yhteystietoja:

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut
Kulttuurituottaja Suvi Lindell-Mäkelä
p. 040 738 3450
suvi.lindell-makela@jkl.fi

Kulttuuriluotsikoordinaattori
Hanne Laitinen
p. 014 266 7218
hannemari.laitinen(at)jkl.fi
Kulttuuriluotsit

Viestintäpäällikkö
Antti Laukkarinen
p. 014 266 4011
antti.laukkarinen(at)jkl.fi

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut
kulttuuripalvelut@jkl.fi


Kulttuurisuunnistus liikuttaa taas!

Kävele, juokse, ui, pyöräile tai tanssi kohteelta toiselle – liikkumistyyli on vapaa! Kulttuurisuunnistus on syyskauden avaava kaupunkitapahtuma, jossa liikunta, ulkoilu ja kulttuuri sekoittuvat suloisesti toisiinsa. Rasteista löytyy vuosittain sekä tuttuja että uusia kohteita, joille löytää kartan avulla, kompassina utelias ja ennakkoluuloton mieli.


Yhdeksännen kerran järjestettävä tapahtumapäivä on kaikille avoin ja maksuton. Liikkumistyylillä tai loppuajalla ei ole väliä, vaan tärkeintä on rohkeus ja avoimuus kokeilla ja kohdata!


Ympäri Jyväskylää on tapahtumapäivää varten pystytetty rastipisteitä, joilla suunnistajat voivat oman mielenkiinnon mukaan vierailla vapaasti. Rastit voivat sisältää kulttuuria, taidetta ja liikuntaa omatoimisesti tai ohjatusti. Ota mukaan kaverisi, perheesi tai vaikka serkun kummin kaima, ja lähtekää yhdessä viettämään päivää liikunnan ja kulttuurin keskellä. Tapahtuma soveltuu kaikenikäisille.


Kiertämällä vähintään kolme rastia, keräämällä niistä leimat sekä vastaamalla kysymyksiin voi osallistua kulttuuri- ja liikunta-aiheisten palkintojen arvontaan. Riittää, kun palautat vastauskupongin mille tahansa rastipisteelle ja olet mukana! Kerää vastaukset sunnuntaina 2.9. ilmestyvään Keskisuomalaiseen, josta löytyy myös rastien tiedot sekä niiden kiperät kysymykset. Lehti on jaossa kaikilla rastikohteilla.Osallistumisohjeet:

1. Varaa kalenteristasi sunnuntai 2.9. klo 12-16.

2. Halutessasi voit tutustua rasteihin ja ohjelmaan ennakkoon näillä sivuilla. Tehtävät julkaistaan sunnuntain 2.9. Keskisuomalaisessa, josta löytyy myös vastauskuponki.

3. Voit aloittaa kierroksen avaussanojen ja alkulämmittelyn jälkeen Jyväskylän kaupunginteatterilta klo 12.00 tai lähteä liikkeelle oman aikataulun ja reittisuunnitelman mukaan.

4. Nauti kulttuurista ja ulkoilusta. Vastaa rastikysymyksiin ja leimaa tehtävälipukkeesi. Jätä lappu mille tahansa rastille.

5. Vähintään kolme rastia kiertäneet osallistuvat arvontaan, jossa palkintoina kivoja liikunta- ja kulttuuriaiheisia palkintoja!


Varustus:

Ulkoiluvarustus sään mukaan, tehtävälipuke ja utelias mieli. Oma kynä nopeuttaa vastaamista ruuhkaisemmilla rasteilla. Mukaan voi ottaa myös sauvakävelysauvat, lastenrattaat, kävelykepin tai vaikkapa rollaattorin. Rastien esteettömyystiedot voit tarkistaa rasti-infon yhteydestä näiltä sivuilta. Tapahtuma sopii hyvin virkistykseksi myös kulttuurikielteisille ja rapakuntoisille!Suojelijan tervehdys:

Kulttuuri kuuluu kaikille!
Kaikille avoin ja maksuton Kulttuurisuunnistus järjestetään Jyväskylässä yhdeksännen kerran. Keskisuomalainen on ollut yhteistyökumppani alusta alkaen.
On mainio idea tarjota kulttuuria ja liikuntaa samassa paketissa. Tärkeää on myös se, että tapahtumaan voi osallistua omassa tahdissa kävellen, pyöräillen tai vaikka rollaattorilla. Nyt ei ratkaise vauhti vaan rohkeus lähteä tutustumaan uusiin kulttuurikohteisiin.
Kulttuurin ystäville suunnistus tarjoaa uudenlaisen lähestymistavan tuttuihinkin kulttuuripaikkoihin. Kulttuuria karsastavalle päivä antaa matalan kynnyksen mahdollisuuden tutustua tarjontaan liikunnan varjolla. Jospa nytkin mahdollisimman moni saisi kipinän astua vaikkapa teatterin tai museon kynnyksen yli jatkossakin.
Innokkaimpia kulttuurin kuluttajia ovat kaltaiseni keski-ikäiset naiset. Kulttuurin parista löytyy kuitenkin elämyksiä kaikenikäisille, kun vain heittäytyy ennakkoluulottomasti niitä kokemaan. Kulttuuri kuuluu kaikille!
Inkeri Pasanen
varapäätoimittaja, KeskisuomalainenKulttuurisuunnistuksen historiaa - Kulttuuriluotsit

Suuri merkitys tapahtuman synnyssä ja kehityksessä on ollut yli 12 vuotta Jyväskylässä toimineilla vapaaehtoisilla Kulttuuriluotseilla. Heitä tapaat Kulttuurisuunnistuksen rasteilla vertaisoppaina. Suunnistustapahtuma esittelee myös luotsien tekemää valtakunnallisesti tunnettua ja tunnustettua kulttuurin vapaaehtoistyötä. Kulttuuriluotsien ruoritunnus onkin napattu kulttuurisuunnistuksen logoon.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta