Suoraan sisältöön

Hallinto

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut edistää Jyväskylän asukkaiden hyvinvointia tuottamalla liikuntapalveluja. Liikuntalain (390/2015) mukaisesti kaupungin liikuntapalveluiden tehtävänä on turvata kuntalaisille laadukkaat liikuntaedellytykset järjestämällä liikuntapalveluja sekä terveyttä ja hyvinvointia edistävää liikuntaa eri kohderyhmät huomioon ottaen, tukemalla seuratoimintaa sekä rakentamalla ja ylläpitämällä liikuntapaikkoja.

Jyväskylän alueella on yli 230 liikunta- ja urheiluseuraa sekä järjestöä, joiden toimintaan sisältyy liikuntaa sen eri muodoissa. Liikuntajärjestöt ovat liikuntapalvelujen tärkeitä yhteistyökumppaneita. Tuemme liikunta- ja urheiluseurojen työtä luomalla edellytyksiä harjoittelulle sekä myöntämällä avustuksia. Lisäksi liikuntapalvelut tekee kansalaistoimijoiden kanssa yhteistyötä palvelujen järjestämisessä sekä erilaisissa projekteissa.

Jyväskylä tunnetaan liikuntakaupunkina valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla hyvien liikuntamahdollisuuksiensa sekä kaupungissa sijaitsevan Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan vuoksi. Kaupungissa sijaitsevat myös tunnetut liikunnan ja terveyden tutkimuslaitokset Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU, Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES sekä Jyväskylän Urheiluakatemia.

Reilun 137 000 asukkaan Jyväskylässä, joka on koko maakunnan vahva keskus, sijaitsevat myös alueelliset liikunnan ja urheilun organisaatiot: Keski-Suomen Liikunta ry ja Suomen Palloliiton Keski-Suomen piiri ry. Lisäksi monilla eri lajiliitoilla on kaupungissa toimipisteet sekä aktiivisia valmentajia ja valmennusryhmiä.

Liikuntapalveluissa työskentelee noin 140 henkilöä. Hoidettavia liikuntapaikkoja on lähes 360 ja kuntorata- ja latukilometrejä noin 500. Liikuntapalvelujen tuottamiseen käytetään vuosittain noin 17 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Palvelujohtaja Ari Karimäki p. 014 266 4001, ari.karimaki[at]jkl.fi

Suunnittelupäällikkö Eeva Simula p. 014 266 4254, eeva.simula[at]jkl.fi

Ajankohtaista

Jyväskylän kulttuuri-, liikunta-, nuoriso- ja kansalaistoiminnan avustusten hakuaika on tammikuussa

Lisätietoja

Uimahallikuljetukset käynnistyvät 8.1.

Lisätietoja

LiikuntaLaturi kevätkausi starttaa 8.1.

Lisätietoja

Ohjatun liikunnan kevätkausi käyntiin 8.1.

Lisätietoja

Jyväskylän julkisten rakennusten esteettömyystiedot kartalla

Lue lisää

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 Sivun alkuun Tietoja sivustosta