Suoraan sisältöön

Seitsemännelle luokalle

Seitsemännelle luokalle ilmoittaudutaan sähköisellä haulla 23.1.-7.2.2018. Kuudesluokkalaisten huoltajat saavat viikon 3 aikana Wilma-viestin, jossa ohjeistetaan tarkemmin ilmoittautumiskäytänteistä. Yläkoulujen rehtorit tekevät oppilaaksiottopäätökset ja oppilasvalinnat ovat nähtävissä koulujen ulko-ovissa huhtikuun alkupuolella.

Seitsemännen luokan aloittavalle oppilaalle osoitetaan lähikoulu pääsääntöisesti oppilaan tosiasiallisen kotiosoitteen mukaisesti. Jos huoltajat asuvat eri osoitteissa, määräytyy oppilaan lähikoulu väestörekisterissä olevan lähihuoltajan osoitteen mukaisesti. Jos myöhemmin selviää, ettei koulupaikka ole määräytynyt tosiasiallisen kotiosoitteen perusteella, voidaan oppilaalle osoittaa uusi koulupaikka.

Kypärämäen koulun musiikkiluokalle valitut oppilaat siirtyvät 7. luokalle Kilpisen kouluun, englanninkielisen opetuksen oppilaat Viitaniemen kouluun ja ruotsinkielisen opetuksen oppilaat Kuokkalan kouluun. Yhtenäiskoulujen oppilaat opiskelevat pääsääntöisesti omassa yhtenäiskoulussa koko perusopetuksen ajan.

Jyväskylään muuttava oppilas ilmoittautuu 7. luokalle ottamalla yhteyttä perusopetuksen palveluohjaukseen p. 014 266 0180.

Jyväskylän koulut

Jyväskylän perusopetuksen oppilaaksioton perusteet

6. luokalta siirrytään 7. luokalle pääsääntöisesti:
6. luokan koulu Luokat 7-9 / Yhtenäiskoulut
Tikkakoski, Puuppola Tikkakoski
Keski-Palokka, Mankola Mankola
Jokela, Palokka Palokka
Kuokkala, Tikka Kuokkala
Jyskä, Vaajakoski Vaajakoski
Vaajakumpu Vaajakumpu
Halssila, Huhtasuo, Pupuhuhta Huhtasuo
Kilpinen, Keljonkangas*, Keltinmäki, Kypärämäki Kilpinen
Keljonkangas*, Lehtisaari Lehtisaari
Korpilahti, Tikkala Korpilahti
Kortepohja, Lohikoski, Puistokatu, Vesanka Viitaniemi

*) Kartta Keljonkankaan koulun 6. luokkalaisten siirtymisestä Kilpisen ja Lehtisaaren kouluihin löytyy tästä.

Perusopetuksen 7. luokalle tulevan oppilaan lähikoulun määrittelyssä huomioidaan myös koulupaikkojen ja luokkien lukumäärä sekä koulutilojen riittävyys perusopetusalueen muissa kouluissa. Koulupaikkaan vaikuttavat lisäksi neljännellä luokalla valittu A2-kieli, sisarusperuste sekä opiskelu musiikki-, englannin/ruotsinkielisellä- tai urheiluluokalla.

Oppilas saa bussilipun hänelle osoitettuun kouluun, jos hänen koulumatkansa on yli 5 kilometriä. Muuhun kouluun matkat maksetaan itse. Oppilas on velvollinen omin avuin kulkemaan pysäkille tai kuljetusreitin varrelle enintään 5 km, ellei tien vaarallisuus tai oppilaan terveys muuta edellytä.

Oppilaalla on mahdollisuus pyrkiä myös muuhun, kuin Jyväskylän perusopetuksen osoittamaan lähikouluun. Oppilaaksiottopäätös toissijaiseen kouluun voi olla määräaikainen. Toissijaiseen kouluun hakeutuvan oppilaan koulumatkakustannuksista vastaa oppilaan huoltaja.

Kouluun pyrkijöistä jyväskyläläiset hakijat asetetaan etusijalle. Normaalikoululle on määritelty oma oppilaaksiottoalue.

  • Laskutusosoite:
  • Jyväskylän kaupunki/perusopetuspalvelut
  • Jyväskylän kaupungin verkkolaskujen välittäjä:
  • BasWare Oyj
  • välittäjätunnus: BAWCFI22
  • verkkolaskun ovt-tunnus: 003701746664500

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 Sivun alkuun Tietoa sivustosta