Suoraan sisältöön

Urheiluluokat

Jyväskylässä on mahdollisuus hakea urheiluluokalle perusopetuksen 7. - 9. luokille. Jyväskylän kaupungin perusopetuksen urheiluluokat toimivat Kilpisen ja Viitaniemen kouluissa.

Urheiluluokalla on pakollista liikuntaa neljä–viisi tuntia viikossa. 7. luokalla liikuntaa on kaksi tuntia viikossa enemmän kuin muilla luokilla, jolloin urheiluluokan keskimääräinen viikoittainen tuntimäärä 7. luokalla on 32 tuntia. Kahdeksannella ja yhdeksännellä luokilla 2 viikkotunnin lisäliikuntatunnit ovat pois muusta valinnaisuudesta.

Urheiluluokkien tavoitteena on tukea urheilua harrastavien nuorten kokonaisvaltaista kehittymistä. Urheiluluokalla yhdistetään laaja-alaisesti liikuntataitojen kehittäminen, urheilijan terveyskasvatus, opinto-ohjaus ja yleinen elämänhallintataitojen opettelu.

Urheiluluokalle hakeminen

Urheiluluokalle haetaan sähköisellä haulla 25.10.-8.11.2017 osoitteessa http://wilma.jkl.fi. Ulkopaikkakuntalaiset ja yksityisten koulujen oppilaat voivat hakea urheiluluokalle Kilpisen ja Viitaniemen koulujen nettisivuilta löytyvällä hakemuksella. Urheiluluokan valintakäytänteitä on uudistettu valtakunnallisten käytänteiden mukaisiksi. Urheiluluokan oppilasvalinta tehdään käytännön pääsykokeena toimivan soveltuvuuskokeen perusteella.
Kun oppilas hakee urheiluluokalle ja ilmoittaa hän hakemuksessa, kumpi kouluista, Kilpisen vai Viitaniemen koulu, on ensisijainen toive. Oppilas voi hakea halutessaan molempiin tai vain toiseen kouluun.

Urheiluluokalle hakeminen on samalla ilmoittautuminen käytännön soveltuvuuskokeeseen. Keskiviikkona 15.11. soveltuvuuskokeeseen osallistuvat kaikki urheiluluokalle hakevat tytöt. Poikien soveltuvuuskoepäivä on torstaina 16.11. Soveltuvuuskokeet järjestetään Hipposhallissa. Urheiluluokkahaussa jyväskyläläiset hakijat asetetaan etusijalle. Ulkopaikkakuntalaiset hakijat saavat erillisen kutsun soveltuvuuskokeeseen, mikäli jyväskyläläisiä hakijoita on vähemmän kuin aloituspaikkoja. Testien kuvaukset löytyvät Kilpisen ja Viitaniemen koulujen nettisivuilta 31.10. mennessä.

Liikuntatestien perusteella valitaan noin 24 oppilasta sekä Kilpisen että Viitaniemen kouluihin. Valitut oppilaat saavat tiedon sähköpostiviestillä 16.1.2018. Mikäli oppilas ei tule valituksi urheiluluokalle, ilmoittautuu hän seitsemännelle luokalle ajalla 23.1.-7.2.2018 Jyväskylän kaupungin oppilaaksioton mukaisesti.

Lisätietoja:
rehtori Johnny Kotro, Kilpisen yhtenäiskoulu, puh. (014) 266 4661
rehtori Jouni Hokkanen, Viitaniemen koulu, puh. (014) 266 4690

  • Laskutusosoite:
  • Jyväskylän kaupunki/perusopetuspalvelut
  • Jyväskylän kaupungin verkkolaskujen välittäjä:
  • BasWare Oyj
  • välittäjätunnus: BAWCFI22
  • verkkolaskun ovt-tunnus: 003701746664500

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 Sivun alkuun Tietoa sivustosta