Suoraan sisältöön

Äijälänrannan koirapuiston viherrakennussuunnitelma

Kaupunkirakennepalveluiden Liikenne- ja viheralueiden vastuualue on teettänyt Äijälänrannan koirapuiston viherrakennussuunnitelman. Suunnitelman on tehnyt Ympäristösuunnittelu Harju-Soini Ky.

Koirapuisto sijoittuu Äijälänrannan messualueen koilliskulmaan. Rakennettavan koirapuiston pinta-ala on noin 2300 neliötä.

Koirapuiston on jaettu kahteen osaan, pienemmille ja isommille koirille omat puolensa. Puisto aidataan 1,4 m korkealla teräselementtiaidalla. Aidan alaosa upotetaan maahan n. 20 cm syvyydeltä, jolla pyritään estämään koirien kaivautuminen aidan alta. Aitauksiin on sekä "eteistilalla" varustettu sisäänkäynti että huoltoportit.

Jätehuoltoa varten aitauksien välissä olevalle alueelle on sijoitettu syväkeräyssäiliö.

Aitojen sisäpuolella pintamateriaalina on seulottua luonnonhiekkaa, 30 cm kerros. Muutoin tasaista aluetta on elävöitetty matalin kumparein sekä tuomalla alueelle puunrunkoja. Aitauksissa on kiinteät kalusteet; katokset sekä nojailukaiteet.

Kasvillisuudella on pyritty rajaamaan aluetta. Kasvilajeina on käytetty hyvin talvea kestäviä lajeja ja lajikkeita.

Koirapuiston viherrakentamisen kustannusarvio on n. 123 000 euroa. Koirapuisto tehdään valmiiksi asuntomessuvuoteen 2014 mennessä.

Suunnitelmat olivat julkisesti nähtävillä Rakentajantalon palvelupiste Hannikaisessa, Hannikaisenkatu 17, I-kerros 26.2.-12.3.2013.

Lisätiedot: rakennuttajahortonomi Leena Rapo, puh. (014) 266 5148

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Suunnitelmaselostus (pdf)

Asemakaavaote (pdf)

Asemapiirros (pdf)

Leikkauspiirros (pdf)

Havainnekuva 1 (pdf)

Havainnekuva 2 (pdf)

Havainnekuva (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta