Suoraan sisältöön

Äijälänrannan korttelileikkipuisto viherrakennussuunnitelma

Kaupunkirakennepalveluiden Liikenne- ja viheralueiden vastuualue on teettänyt Äijälänrannan korttelipuiston viherrakennussuunnitelman. Suunnitelman on tehnyt Ympäristösuunnittelu Harju-Soini Ky. Suunnitelmaluonnoksia on esitelty asukastilaisuuksissa useampaan otteeseen vuoden 2012 aikana.

Korttelileikkipuisto sijaitsee asuntomessualueella, Äijälänrannan kaupunginosassa. Puisto sijoittuu Äijälänrannantien ja Rantaraitin muodostamaan kolmioon. Puisto on pinta-alaltaan noin 1500 neliötä.

Korttelileikkipuisto on rajattu kauttaaltaan aaltoilevin 0,5-1 metrin korkuisin maastokumparein ja suojaistutuksin. Leikkipuistoon on kolme sisäänkäyntiä ja läpi kulkeva huoltoväylä.

Puiston välineistön ideasuunnittelu on perustunut Väinölän päiväkodin lasten osallistamiseen, josta Lahden ammattikorkeakoulun muotoilu- ja taideinstituutin opiskelijat ideoivat välineitä. Luontoteemaisiin välineisiin haettiin vastaavia ja täydennettäviä malleja eri leikkivälinevalmistajien valmiista välinemalleista. Välineiksi valikoituivat Timotei-keinu, Kalliokielo riipuntaväline, juurikumpare kiipeilyyn sekä hämähäkki kiipeilyteline.

Pienemmille lapsille sopivat sammakko jousikiikku, liukumäki ja lammen muotoinen hiekkalaatikko siltoineen. Hiekkaleikkipöytä sekä liukumäki ovat esteettömiä. Esteetöntä liikkumista tukee myös synteettinen päällyste alueella.

Kivituhkapintaista pelitilaa ja palloiluseinä on puiston koilliskulmassa. Puistossa on myös istuinpenkkejä ja roskiksia, sekä pylväsvalaistus. Vaunuille ja rattaille on pysäköintitilaa käyntiportin vieressä kaakkoiskulmassa.

Korttelileikkipuiston kustannusarvio on noin 240 000 euroa. Äijälänrannan korttelipuisto on tarkoitus rakentaa valmiiksi ennen asuntomessuvuotta 2014.

Suunnitelmat olivat julkisesti nähtävillä Rakentajantalon palvelupiste Hannikaisessa, Hannikaisenkatu 17, I-kerros 26.2.-12.3.2013.

Lisätiedot: rakennuttajahortonomi Leena Rapo, puh. (014) 266 5148

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Suunnitelmaselostus (pdf)

Asemakaavaote (pdf)

Asemapiirros (pdf)

Leikkauspiirros (pdf)

Havainnekuva 1 (pdf)

Havainnekuva 2 (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta