Suoraan sisältöön

Äijälänrannan VP-1 –alueen viherrakennussuunnitelma

Kaupunkirakennepalveluiden Yhdyskuntatekniikan vastuualue on teettänyt Äijälänrannan uimarannan sekä puistikon viherrakennussuunnitelman. Suunnitelman on tehnyt VSU, Arkkitehtuuri- ja viheraluesuunnittelu Oy. Suunnitelmaa esiteltiin asukastilaisuudessa 13.6.2012.

Puistikko tulee Äijälänrannantien päätteenä olevan pysäköintialueen eteläpuolelle. Alue on kaavassa VP-1 merkinnällä, rakennettua puistoa. Suunnittelu on rakentunut yleissuunnitelman mukaan "rauniopuutarha" -ajatukselle. Tavoitteena on ollut korostaa maalasipuutarhamaiseman piirteitä alueella, jossa on ollut vanha tontti. Vanhassa puutarhassa on villiintynyttä kasvillisuutta sekä vanhan rakennuksen perustuksia. Alueen nykyinen kasvillisuus siistitään ja jättipalsami ja angervopensaat poistetaan. Säilytettäviä kasveja ovat mm. suuret vaahterat, koivut sekä syreenit, ruusut ja karviaispensaat. Tarvittaessa pensaita jäsennellään uudelleen istutusryhmiksi. Alueelle tehdään polkumainen käytävä. Puistoalue varustetaan penkeillä.

Tien päässä sijaitsevalle niemekkeelle toteutetaan uimaranta. Uimarantaa varten joudutaan ruoppaamaan vesialuetta turvallisuustekijöiden sekä riittävän uintisyvyyden saavuttamiseksi. Rantaa vahvistetaan ja korostetaan hiekkarantana. Uimarannalle johtava sorapintainen alue varustetaan penkeillä, pyörätelineellä, opastetauluilla sekä pukukopeilla ja bajamaja tyyppisillä wc ratkaisuilla.

Alueen hoitoluokka on rakennetuilla osilla A2.

Rakentamisen kustannusarvio on 245 000 € ja rakentamisen on suunniteltu ajoittuvan vuoteen 2013.

Suunnitelmat olivat julkisesti nähtävillä Rakentajantalon palvelupiste Hannikaisessa, Hannikaisenkatu 17, I-kerros 26.6.-10.7.2012.

Lisätiedot: rakennuttajahortonomi Leena Rapo, puh. (014) 266 5148

Suunnitelmaseloste (pdf)

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Asemakaavaote (pdf)

Asemapiirustus (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta