Suoraan sisältöön

Orakkaan korttelileikkipuiston viherrakennussuunnitelma

Kaupunkirakennepalveluiden Yhdyskuntatekniikan vastuualue on teettänyt Orakkaan korttelileikkipuiston viherrakennussuunnitelman. Suunnitelman on tehnyt Ramboll Oy. Suunnittelua on tehty yhteistyössä sosiaali- ja terveyspalveluiden päivähoidon ja alueen asukasyhdistyksen kanssa.

Korttelileikkipuisto sijaitsee Mäyrämäessä, Orakkaantien varrella, rajautuen omakotitalotontteihin, ajoväylään ja puistopolkuun. Kaavallisesti alue on PL (luonnontilainen puisto). Kyseessä on kuitenkin vanhan korttelileikkipuiston saneeraus.

Puiston keskellä kulkee oja ja alueet on yhdistetty keskenään sillalla. Puiston reunoilla ja ojan varrella kasvaa suurta, osin säilytettävää puustoa. Alueella on myös runsaasti erikokoisia luonnonkiviä.

Nykyisen tilan leikkivälineet ovat kuluneita ja elinkaarensa päässä, eivätkä täytä nykyisiä turvallisuusvaatimuksia. Puinen silta on myös kulunut ja huonokuntoinen.

Saneeraus suunnitelmassa on edelleen pitäydytty puiston kaksiosaisuudessa. Ojan takia pienempien lapsien puoli on rajattu kokonaan aidalla. Isompien puolellakin aita on suunniteltu kadun varrelle, estämään suoraa juoksemista ajoradalle. Aidassa on sisääntulo- ja huoltoportti.

Toiminnot on suunnattu eri ikäryhmien mukaan. Pienempien puolella on muun muassa hiekkalaatikko, vauvakeinut, katos ja liukumäki. Isompien puolella on hieman vaativampia toimintoja, kuten ryhmäkeinu, kiipeilyverkko ja isompi liukumäki. Isompien puolelta on mahdollistettu pääsy ojan ääreen, vanhan puiston ratkaisujen mukaisesti.

Yleisilmeeltään puisto on monivärinen. Värikkyys innostaa kaikenikäisiä leikkiin. Puistosta löytyy sekä varjoisia, että aurinkoisia avoimempia paikkoja. Puustoa säilytetään puiden kunnon mukaisesti mahdollisimman paljon. Pensas- ja perennaistutuksia lisätään.

Puiston valaistus ja kalusteet uusitaan suunnitelman mukaisesti.

Puiston rakentamisen kokonaiskustannusarvio on 130 000 euroa. Puiston rakentaminen on investointiohjelmassa vuodelle 2012.

Suunnitelmat olivat julkisesti nähtävillä Rakentajantalon palvelupiste Hannikaisessa, Hannikaisenkatu 17, I-kerros 20.3.-3.4.2012.

Lisätiedot: rakennuttajahortonomi Leena Rapo, puh. (014) 266 5148

sijaintipaikkakartta (pdf)

ote asemakaavasta (pdf)

suunnitelmaselostus (pdf)

asemapiirustus (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta