Suoraan sisältöön

Pappilanvuoren korttelileikkipuisto

Kaupunkirakennepalvelun yhdyskuntatekniikan vastuualueella on teetetty Pappilanrinteen korttelileikkipuiston viherrakennussuunnitelma. Suunnitelman on tehnyt Viherteema Jyväskylästä.

Pappilanrinteen korttelileikkipuisto sijaitsee Pappilanvuoren kerrostaloalueen keskellä Palokassa. Puisto on rakennettu 1980-luvulla, asuntoalueen rakentumisen aikoihin.

Kaavallisesti alue on puistoa (P). Alue on luonnontilaista mäntyrinnettä, joka viettää voimakkaasti. Puisto sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja puiston läpi on rakennettu puistokäytävä etelä-pohjoissuunnassa. Korttelileikkipuiston käyttäjät ovat lähialueen asukkaita.

Nykyiset varusteet ja kalusteet ovat toiminnallisesti vaatimattomia ja huonokuntoisia. Puiston valaistus on puutteellinen.

Peruskunnostettavan puiston toiminnallisen osan pinta-ala on n.600 m2. Alueen pintavesien ohjailua parannetaan mm. käytävän rumpuratkaisulla. Kivituhkapintaiset alueet uusitaan, samoin leikkialueen turva-alustat. Valoisuutta parannetaan poistamalla alueelta neljä puuta sekä vanha syreeniryhmä.

Uusittavalle leikkialueelle sijoitetaan eri ikäisille lapsille tarkoitettuja leikkitoimintoja, painottuen enemmän pienemmille lapsille tarkoitettuihin välineisiin.

Korttelileikkipuistoon sijoitetaan uudet teräsverkkopenkit sekä roska-astia ja infotaulu. Valaistus uusitaan viidellä uudella valaisimella.

Läpi kulkevan puistokäytävän varrelle tulee hidasteportti, jolla saadaa hillittyä pyörä- ja mopoliikennettä.

Viherrakennussuunnitelma käsittää koko kaavallisen puistoalueen, mutta suunnitelmasta toteutetaan tässä vaiheessa aidatun alueen peruskorjaus, nuotiopaikka ja kentälle lisättävät toiminnot. Näiden toimenpiteiden kustannussarvio on 120 000 euroa. Rakentamiseen on varaus yhdyskuntatekniikan investointiohjelmassa.

Suunnitelma oli julkisesti nähtävillä Rakentajantalon palvelupiste Hannikaisessa os. Hannikaisenkatu 17, I-kerros 9.3. - 23.3.2010.

Lisätiedot: rakennuttajahortonomi Leena Rapo, puh. (014) 266 5148

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Suunnitelmaselostus (pdf)

Kaavaote (pdf)

Asemapiirustus (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta