Suoraan sisältöön

Puuppolan korttelileikkipuisto

Kaupunkirakennepalveluiden Yhdyskuntatekniikan vastuualue on teettänyt Puuppolan korttelileikkipuiston viherrakennussuunnitelman. Suunnitelman on tehnyt WSP Oy. Suunnitelma on esitelty alueen asukkaille 20.3.2012.

Korttelileikkipuisto sijoittuu Puuppolan maaseutumaisemassa olevalle kapeamuotoiselle, loivalle rinnealueelle, joka on on ollut aiemmin viljelypeltona. Puistoa rajaavat Puuppolantie ja Kolunrinne. Alue on yleiskaavassa osoitettu viheralueeksi (V) ja alue on kaupungin omistuksessa. Puiston on helposti saavutettavissa Puuppolantieltä, josta on esitetty puistoväyläyhteys.

Puiston leikkialue joudutaan osittain pengertämään ja leikkaamaan rinteeseen. Alueen halki on linjattu kivituhkakäytävä. Leikkialueen huoltoliikenne tapahtuu Kolunrinteen puoleista väyläosuudelta.

Leikkialueet jaetaan kahdelle terassialueelle. Alemmalla, pienempien lasten alueella on satuteemana lohikäärme ja linna. Aluetta leimaa suuri, kiipeiltävä lohkäärmehahmo. Mielikuvitusleikkien näyttämönä toimii pieni tornilinna, jossa on liukumäki. Taisteluun käyviä ritareita varten alueelle sijoitetaan jousikiikkuratsut. Leikkivälineiden alue päällystetään valettavalla synteettisellä materiaalilla. Hiekkalaatikko sijoitetaan istuskelupaikan yhteyteen samalle terassitasolle.

Ylemmälle terassitasolle sijoiteaan neljä keinupaikkaa, joista yksi on pienten lasten laidallinen turvaistuin. Lisäksi alueelle sijoitetaan erillinen pesäkeinu. Alueen turva-alustana on hiekka. Tällä alueella sijaitsee isommille tarkoitettu monitoimiväline. Kahden tornirakenteen välissä on erilaisia toimintoja, kuten kiipeily, liukuminen, roikkuminen ja taspainoilu.

Leikin jatkeeksi, virikkeellisiksi elementeiksi, alueelle sijoitetaan myös viisi toteemipaalua, jotka Nuorten taidetyöpaja toteuttaa. Leikkialueella on lisäksi kaksi istuskelupaikkaa sekä roska-astiat. Alue valaistaan puistovalaisimin.

Maisemallisesti tavoitteena on säilyttää puistosta avoimet näkymät länsipuolella aukenevaan viljelymaastoon. Puiston ympäröivä tila jääkin maisemapelloksi, joka kylvetään vuosittain. Leikkipuiston Puuppolantien puolelle istutetaan kehä pilarimaisia yksittäispuita ja terassien välisille penkereille matalia, kukkivia koristepuita. Ylempi terassi rajataan pensasistutuksin ja terassien välit istutetaan matalilla pensailla.

Puiston rakentamisen kokonaiskustannusarvio on 85 000 euroa. Puiston rakentamiselle on varaus vuoden 2012 investointiohjelmassa.

Suunnitelmat olivat julkisesti nähtävillä Rakentajantalon palvelupiste Hannikaisessa, Hannikaisenkatu 17, I-kerros 3.4.-17.4.2012.

Lisätiedot: rakennuttajahortonomi Leena Rapo, p. (014) 266 5148

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Yleiskaavaote (pdf)

Suunnitelmaselostus (pdf)

Asemapiirustus (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta