Suoraan sisältöön

Jyväsjärven rantaraitilla kerrotaan tarinoita

Jyväskylän rantaraitin puisissa lyhtypylväissä on 29 valolaatikkoa. Ne on sijoitettu Kuokkalan puolella alueelle, joka ulottuu Korkeakoskenlahdelta Rauhalahteen. Valolaatikot ovat 20 cm x 100 cm kokoisia ja niissä on vuosien varrella ollut erilaista sisältöä.

Katkelmia Kuhalan kaupungista

"Katkelmia Kuhalan kaupungista" on Rantaraitin lyhtypylväiden valolaatikoihin koottu tekstikooste jyväskyläläisen kirjailija Markku Ropposen 16-osaisesta rikosromaanisarjasta. (Tammi, 2002-2017)

Sen päähenkilö yksityisetsivä Otto Kuhala suorittaa toimeksiantoja päaosin Jyväskylässä, kotikaupungissaan ja tekee näkemästään ja kokemastaan havaintoja, joita on nyt ylösmerkitty noin kuudenkymmenen luonnehdinnan verran. Romaanisarjan ensimmäinen osa ilmestyi v.2002 ja toistaiseksi viimeisin v. 2017.

Valokaapeissa on tekstejä sarjan jokaisesta kirjasta.

Tekstikooste on tuotettu yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa.

Raitin historiaa ja nykypäivää

Vaihtuvien teemojen välisinä aikoina valolaatikoissa kerrotaan lyhyitä tarinoita raitin historiasta ja nykypäivästä. Raitilla kulkijat voivat pysähtyä inspiroiviin ja aisteihin vetoaviin kertomuksiin ohi kulkiessaan. Valolaatikoiden tekstit, kuvat sekä niihin liittyvä symboliikka on suunniteltu siten, että niistä yhdessä syntyy monikerroksinen kokonaistarina kulttuurista, luonnosta, historiasta, maisemista ennen ja nyt sekä eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina. Tarinat kertovat esimerkiksi tansseista Ainolassa, Jyväsjärven maalareista ja alueen erikoisista kasveista.

Konsulttina ja tarinoiden koostajana projektissa on ollut YTT Esa Sironen.

Raitin historiaan ja nykypäivään pääset tutustumaan klikkaamalla alapuolella olevien karttojen symboleja.Koostetut tarinat ovat osa Jyväsjärven rantaraitin yleissuunnitelmaa. Raitti tarjoaa toimintaa ja elämyksiä, jotka palvelevat kaikkia aisteja. Jyväsjärven rantaraitti on yksi suosituimmista ulkoilualueista Jyväskylässä.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta