Suoraan sisältöön

Kaikki tietävät tanssilavan säännöt: naiset toiselle, miehet toiselle puolelle, ja sitten alkaa haku. Saman parin kanssa tanssitaan yleensä kaksi peliä. Tangoa, foxia, valssia... Kukkamekko hulmahtaa ja miehet hikoilevat kauluspaidoissaan.

Tänä iltana väkeä on paljon, näinköhän tänä kesänä ennätys rikkoutuu. Ajatella, että vuonna 1967 Ainolan parketilla pyörähteli peräti 44 500 tanssijaa.

Tanssimisen lomassa alkaa janottaa, ja on aika käväistä limonadilla tai kahvikupposella. Kahvila Ainolassa on ollut melkein aina. Aikoinaan jo lotat pitivät täällä kesäkahvilaa Ainolassa, silloin Ainola palveli suojeluskunnan ja lottien kesäsiirtolana.

Jollakin kuuluu olevan omia eväitä piilotettuna housunkauluksen alle. No, harvoinhan Ainolassa on järjestyshäiriöitä ollut.

Katselen katettua, tunnelmallista lavaa. Se on kuin uusi yhä, vaikka on rakennettu jo 1941. Tanssittajani kertoo, että entisaikaan tanssittiin silokallioilla ja silloilla. Kyllä tanssi taitaa kuulua ihan ihmisen perustarpeisiin, ei siis mitään uutta auringon alla.

jatkuu...

(Kuvat Jyväskylän Työväenyhdistyksen arkisto)Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta