Suoraan sisältöön

Viher- ja hoitosuunnitelmat

Vihersuunnitelmat

Esimerkki suunnitelmastaVihersuunnitelmat ovat liikenne- ja viheralueet -vastuualueen (aiempi yhdyskuntatekniikka) vastuulla. Niitä teetetään vastuualueen investointihankkeisiin liittyen. Mahdollisen yleissuunnitelman pohjalta määritetään toteutussuunnitelmien avulla kohteen lopullinen laatutaso ja kustannusarvio rakentamiselle sekä alueen hoitotaso. Toteutustason suunnitelmia teetetään vuositasolla noin 20-30 kpl.

Kun kohde on hyväksytty investointiohjelmassa toteutettavaksi, käynnistetään rakennussuunnittelu. Suunnittelussa tehdään aina yhteistyötä käyttäjien edustajien sekä muiden tarvittavien sidosryhmien kanssa. Suunnitelman ollessa yhä luonnosvaiheessa, asetetaan se maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti nähtäville ja järjestetään asukastilaisuus, jossa suunnitelmaa esitellään. Nähtävilläoloaikana tulleet palautteet kerätään ja tutkitaan niiden vaikutukset suunnitelmiin. Kaupunkisuunnittelulautakuntaan viedään hyväksyttäväksi viherrakennussuunnitelma. Kun suunnitelma on valmis ja hyväksytty, voidaan siirtyä toteutusvaiheeseen.

Katuvihersuunnitelmia tehdään katusuunnitelmien yhteydessä.

Hoitosuunnitelmat

Ensimmäinen hoitosuunnitelma on valmistunut vuonna 2006 Rantaraitille. Jatkossa liikenne- ja viheralueet vastuualueella on tarkoitus teettää vastaavia suunnitelmia muillekin tärkeille viheralueille. Hoitosuunnitelmasta halutaan todellinen työkalu hoidon ohjelmointiin ja sen avulla tiedotetaan hoidon tavoitteista esim. lähialueiden asukkaille.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta