Suoraan sisältöön

Toteutettuja viherhankkeita

Huhtasuon keskuspuisto

Keskusaukion ja puiston eteläpään rakennustyöt valmistuivat syksyllä 2015. Myös puiston pohjoisosa seniorivälineineen on avattu käyttäjille.

Ruusupuisto

Ruusupuiston kunnostus valmistui syksyllä 2015 ja puisto on taas kaupunkilaisten käytössä. Ruusujen kukintaa pääsee ihailemaan kesällä 2016.

Portaat rakennusvaiheessa

Neron portaat

Harjun päälle johtavien Neron portaiden alaosa kunnostettiin kesän 2011 aikana. Remontissa portaiden alaosa ja tukimuurin rapistuneet betonirakenteet purettiin ja rakennettiin uudelleen. Portaiden kunto on todettu kuntotutkimuksissa heikoksi, osin jopa vaaralliseksi, joten niiden kunnostaminen oli välttämätöntä. 1960-luvun betoni on haurastunut siihen kuntoon, että vanhaa ei kannata enää korjata vaan kohde oli järkevämpää rakentaa uudelleen.

Neron portaat ovat kaupungille merkittävä maamerkki, jolla on myös kulttuurihistoriallista arvoa. Kohde on tärkeä myös kaupungin identiteetin, matkailun, kaupunkikuvan ja kulkuyhteyksien näkökulmasta. Työn suunnittelua ohjaamassa oli myös Keski-Suomen museo. Myös portaiden yläosa on kunnostuksen tarpeessa, mutta sen aikataulua ei ole määritetty. Käynnissä oleva Harjun yleissuunnitelma saattaa vaikuttaa yläosan kunnostukseen.

VaurioitaTyö alkoi liuskekivien dokumentoinnilla ja irrotuksella

Kunnostamista edeltävä liuskekivien dokumentointi- ja irrotustyö aloitettiin viikolla 16. Päällysteenä käytettyjä, tummapintaisia liuskekiviä käytettiin myös korjauksen jälkeiseen pinnoittamiseen, jossa vanhaa kiviainesta pyrittiin hyödyntämään mahdollisimman pitkälle. Korjaustyö ei muuttanut kohteen ulkoasua, vaan se noudattaa remontin jälkeenkin kaupunginarkkitehti Erkki Kantosen vuonna 1962 suunnittelemaa ulkoasua.

Aukio päällystettiin 1960-luvun henkisin betonilaatoin ja myös alatasanteen uudet puupenkit noudattavat aikakauden henkeä. Aukion altaasta ja suihkulähteestä kunnostettiin sisäpinta ja lvi-tekniikka. Valaistuksella luodaan aukiolle turvallisuutta, korostetaan seinämän merkitystä katunäkymässä ja tuodaan esiin kaunista liuskekivipintaa.

Betonirakenteet ja liuskekivien asennus

Liuskekivien asennustaBetonirakenteet valmistuivat heinäkuun puoliväliin mennessä. Betonirakenteiden verhoilussa käytettävien liuskekivien, graniittiaskelmien, kiveysten ja laatoitusten asennus samoin kuin viher- ja viimeistelytyöt kestivät syyskuun loppuun saakka.

Kunnostustyöstä vastasi Jyväskylän kaupungin yhdyskuntatekniikka (nyk. Liikenne- ja viheralueet) ja pääurakoitsijana toimi Suomen Maastorakentajat Oy.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta