Suoraan sisältöön

Viherhoitolupa

Viherhoitolupia voidaan myöntää kaupungin kaavanmukaisten puistoalueiden ja katualueiden hoitoon. Lupa voidaan myöntää yksityiselle hakijalle tai yhteisölle ja taloyhtiölle. Vastuuhenkilö on aina nimettävä. Lupa käsitellään hakemuksen mukaan. Viherhoitolupaa voi hakea lähistönsä luonnontilaisen puistoalueen siistinä pitämiseen ja kohentaa siten esimerkiksi asuinalueen ilmettä ja viihtyisyyttä. Hakemuksesta tehdään kirjallinen päätös, joka toimitetaan luvan hakijalle. Luvassa määritellään sen kohteena oleva alue ja sallitut toimenpiteet. Viherhoitoluvan saanut hakija vastaa sille siistimisestä koituvista kustannuksista.

Viherhoitoluvan hakeminen sähköisesti

Jyväskylän kaupungin Liikenne- ja viheralueiden vastuualueella käyttössä sähköinen asiointipalvelu, jonka kautta asiakas voi tehdä lupahakemuksen myös sähköisesti.

Palvelua käyttävä henkilö rekisteröityy palveluun luomalla käyttäjätilin, jonka jälkeen käyttäjätunnus ja salasana tulevat paluupostissa hakijan sähköpostiosoitteeseen. Kirjautumisen jälkeen valitaan toiminto ”Tee uusi hakemus tai ilmoitus”, jonka jälkeen valitaan lupatyypiksi viherhoitolupa. Sähköinen palvelu ohjaa hakemuksen täyttäjää koko hakemuksen täyttämisen ajan.

Hakemuksen käsittelijä antaa tarvittaessa palautetta heti hakemuksen saavuttua ja käsittelyn aikana.

Sähköinen lupapalvelu

Hakemuskaavake (pdf)

Hakemuskaavakkeita saa myös Palvelupiste Hannikaisesta, Hannikaisenkatu 17 sekä kaupungin yhteispalvelupisteistä.

Jättipalsami

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta