Suoraan sisältöön

Koskenkujan korttelileikkipuiston vihersuunnitelma

Kaupunkirakennepalveluiden Yhdyskuntatekniikan vastuualue on teettänyt Koskenkujan korttelileikkipuiston viherrakennussuunnitelman. Suunnittelman on tehnyt Viheteema.

Kohde on vanha korttelileikkipuisto, jonka välineet ovat jo huonokuntoisia ja alueella on saneeraustarve. Suunnittelun pohjana on ollut alueen olemassa oleva tilajaottelu ja alueella vielä olevat käyttökelpoiset elementit.

Rakennettavan alueen pinta-ala on noin 700m2. Korttelileikkipuiston betonikivellä pinnoitettu alue säästetään sellaisenaan. Kivituhkapintaiset alueet pinnoitetaan uudelleen ja välineille tulevat turva-alustat vaihdetaan.

Alueelle sijoitetaan eri ikäisille lapsille tarkoitettuja toimintoja, kuten keinutelineitä, monitoimiteline liukumäellä, kiipeilyteline ja kaksi jousikiikkua. Edellisten lisäksi pienille lapsille tulee hiekkalaatikko kahdella katoksella. Puiston vanhat penkit kunnostetaan ja roska-astiat uusitaan. Korttelileikkipuiston alueelle lisätään kolme uutta valaisinpylvästä.

Puiston alueelta kaadetaan muutama huonokuntoinen puu ja istutetaan muutama uusi tilalle. Kadun varren pensasistutukset uusitaan.

Alueen tuleva hoitoluokka on A2.

Suunnitelman alustava kokonaiskustannusarvio on 50 000 euroa. Puiston kunnostukseen on varaus tämän vuoden investointiohjelmassa.

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Kaavaote (pdf)

Asemapiirustus (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta