Suoraan sisältöön

Myllytontun leikkipuisto viherrakennussuunnitelma

Kaupunkirakenteen toimialan Liikenne- ja viheralueet Satu Laitinen on tehnyt Myllytontun leikkipaikan kunnostuksen viherrakennussuunnitelman.

Myllytontun leikkipaikka sijaitsee Jyväskylän kaupungin Myllyjärvellä, osoitteessa Purnu 13. Puistoalue sijaitsee keskellä omakotitaloaluetta, Purnua ja Myllärintietä yhdistävän kevyen liikenteen väylän länsipuolella. Puiston pohjoispuolella sijaitsee toinen kevyen liikenteen väylä, Myllypolku, joka yhdistää alueen kokoojakadut, tonttikadut ja kevyen liikenteen väylät toisiinsa. Puisto rajoittuu pohjois-, etelä- ja lounaispuolella asuinaluekortteleihin, muutoin aluetta ympäröi taajamametsäalue.

Laaditussa viherrakennussuunnitelmassa kaikki vanhat rakennelmat, leikkivälineet ja pensaat poistetaan. Leikkipaikan koko pysyy samana kuin se on nykyisellään. Leikkipaikkaa rajaavat uudet istutukset tulevat nykyisen leikkipaikan ulkopuolelle.

Leikkipaikalla säilytettävien kuusien alla on pienten lasten puuhapaikka. Sinne asennetaan leikkimökki, 2 kpl jousikeinuja ja pöytäpenkkiyhdistelmä. Näiden viereen asennetaan pienten lasten keinu turvaistuimineen. Keinun vastapuolelle käytävän toiselle puolelle on suunniteltu hiekkalaatikko. Hiekkalaatikon viereen tulee pienten lasten liukumäki.

Suuremmille lapsille asennetaan monitoimiteline kahdella liu’ulla. Sen viereen on suunniteltu suuremmille lapsille yhdistetty keinu kahdella kumilautaistuimella ja hämähäkki-istuimella. Tämän alueen viereen rakennetaan pieni kenttä, jonne on suunniteltu koripalloteline ja jalkapallomaali. Kenttä ympärille tulee metalliaita, jotta pallot eivät helposti karkaa kentän ulkopuolelle.

Leikkipaikan läpi kulkeva käytävä rajataan betonireunakivellä. Leikkipaikka varustetaan penkeillä, roskakoreilla ja pyörätelineellä. Puiston valaistus uusitaan.

Kohde on suunniteltu toteutettavaksi vuoden 2018 aikana. Kunnallistekniikan investointiohjelmassa v. 2018 on varaus Myllytontun leikkipaikan kunnostamiseksi, tällä varauksella on tarkoitus toteuttaa leikkipaikan kunnostus.

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Kaavaote (pdf)

Asemapiirustus (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta