Suoraan sisältöön

Palokan koulun liikuntapaikan vihersuunnitelma

Kaupunkirakennepalveluiden Yhdyskuntatekniikan vastuualue on teettänyt Palokan koulun liikuntapaikan viherrakennussuunnitelman. Suunnitelman on tehnyt Viherteema.

Suunnitelman mukainen liikuntapaikka sijoittuu Palokan koulukeskuksen kohdalle, Palokkajärven rantaraitin kevyen liikenteen väylän varteen, puistoalueelle (kaavassa VP).

Puistoalueella kasvaa nykyisellään hyväkuntoinen, säästettävä koivikko. Kevytväylillä on perusvalaistus, joka riittää myös liikuntapaikalle.

Rakennettavan alueen pinta-ala on n. 200 neliötä. Liikuntapaikalle tulee kiinteitä kuntoiluvälineitä, jotka on tarkoitettu kaikenikäisille. Suurin välinekokonaisuus on senioreille suunniteltu motoriikkarata. Muut laitteet ovat lihaskuntoiluun suunniteltuja; vatsa- ja selkäpenkit, leuanvetotangot ja nojapuut. Motoriikkaradan alusta pinnoitetaan kumivalulla ja muu alue on kivituhkapintaista. Välineidn lisäksi alueelle sijoitetaan kolmen istuttava verkkopenkki.

Kyseinen liikunta-alue monipuolistaa osaltaan koulun piha-alueen välineistöä ja tukee paikan lähiliikuntapaikkastatusta. Kohteen kustannusarvio on 43 000 euroa. Koulun piha-alue on jo suurelta osin toteutettuna.

Lisätiedot: rakennuttajahortonomi Leena Rapo, puh. (014) 266 5148

sijaintipaikkakartta (pdf)

kaavaote (pdf)

suunnitelmaselostus (pdf)

asemapiirros (pdf)

leikkaukset (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta