Suoraan sisältöön

Rantaminttu

Rantaminttu sijaitsee Säynätsalon kaupunginosassa, osoitteessa Koulutie 12a.

Leikkipaikka sijaitsee rantamaisemassa Lehtisaaren koulukeskuksen vieressä. Leikkipaikalla on nykyisin kahdet keinut, pieni liukumäki, hiekkalaatikot, jousikiikku ja kaksi kuntoiluvälinettä. Rannan puoleisella rajalla on katos. Kaikki edellä luetellut puretaan kuten myös vanhat penkit. Kuvassa oleva silta säilytetään.

Laaditussa perusparannussuunnitelmassa leikkialueet on sijoitettu kahdelle alueelle. Teemana on rannan läheisyydestä johtuen veteen, rantaan ja merirosvoihin linkittyvät asiat. Isompien lasten leikkivälineet sijaitsevat lähempänä rantaa. Korkeimmasta välineestä voi tähystellä järvelle. Isompien lasten puolelta pääsee siirtymään kätevästi siltaa tai tasapainoreittiä pitkin ’joen’ yli pienten puolelle. Lasten vanhemmille ja miksei muillekin ohi kulkeville nuorille ja aikuisille on alueelle suunniteltu kuntoiluvälineitä.

Uusia pensasistutusalueita perustetaan ja osa vanhoista pensasalueista poistuu. Puita lisätään ja puulajiksi on valittu rantamaisemaan sopiva tervaleppä. Myös puiston valaistus uusitaan.

Puiston viherrakentamisen kustannusarvio on 90 000 € (alv 0%).

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Kaavaote (pdf)

Viherrakennussuunnitelma (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta