Suoraan sisältöön

Suuruspään puiston saneeraussuunnitelma

Kaupunkirakennepalvelujen Liikenne- ja viheralueet -vastuualue on teettänyt Suuruspään korttelileikkipuiston viherrakennussuunnitelman. Suunnitelman on tehnyt WSP Oy.

Yleistä

Suuruspään puisto sijaitsee Suuruspään kaupunginosassa, kerrostalo- ja pientaloasutuksen välisellä viheralueella (VP-1, puisto). Puisto on loivassa etelärinteessä, jonka alaosassa virtaa avo-oja Jyväsjärveen. Puistoon pääsee sekä Rantaraitilta sekä Suuruspääntieltä.

Nykytilanne

Nykyiset välineet ovat pääosin käyttökuntoisia. Osa on poistettu elinkaarensa päässä tai rikkoutumisen vuoksi. Välineiden turva-alueet ovat puutteellisia. Kasvillisuus on kasvanut hyvin ja muodostaa puistolle vehreän ilmeen.

Kunnostussuunnitelma

Puiston kunnostus kohdentuu leikki- ja liikuntavälineiden muodostamalle toiminta-alueelle. Turvahiekka-alueita rajaavat puupollarit ja hirsireunukset poistetaan. Pienille lapsille suunnattuja toimintoja lisätään ja ryhmitellään uudelleen. Grillipaikka puretaan ja alueelle sijoitetaan uusi penkki. Pienten lasten alueen pinnaksi uusitaan tekonurmimatto, jolle sijoitetaan uusia välineitä. Uusia välineitä tulee myös hiekkaleikkialueelle. Puistoon tehdään uusi tasapainopolku, joka muodostuu hyppelypölleistä, liaanista ja heiluvasta puomista. Välineiden turva-alustana käytetään turvahiekkaa. Liikunnalliset välineet uusitaan metallirunkoisiksi ja ryhmitellään uudelleen.

Puiston kunnostus on vuoden 2014 investointiohjelmassa ja arvioitu kustannus on 53 000 euroa.

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Asemakaavaote (pdf)

Asemapiirustus (pdf)

Rakennepoikkileikkaus (pdf)

Suunnitelmaselostus (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta