Suoraan sisältöön

Tikkamikon korttelileikkipuiston saneeraussuunnitelma

Liikenne- ja viheralueet on teettänyt Tikka-Mikon korttelileikkipuiston saneeraussuunnitelman VRJ Group Oy llä.

Tikka-Mikon korttelileikkipuisto sijaitsee Ristonmaalla, Tikka-Mikonmutkan varrella. Alue on kaavallisesti VP, rakennettu puisto, leikkialue varauksella ja kaupungin omistuksessa. Suunnittelualueen molemmin puolin on asutusta ja puiston vieressä kulkee kevyenliikenteenväylä.

Leikkialue jakautuu korkeusasemaltaan kahteen tasoon, joita erottaa istutettu luiska. Alemmalla tasolla on hallitsevana suurikokoinen kuusi, jonka vieressä on penkki ja kaksi jousikeinua sekä suurehko luonnonkivi. Ylemmällä tasolla on keinu ja monitoimiteline ja penkkejä.

Suunnittelun tavoitteena on päivittää leikkivälineet, lisätä leikkitoimintoja ja puiston viihtyisyyttä. Oleva keinu ja liukumäki vaihdetaan uusiin ja iskunvaimentava alusta uusitaan. Alemman ja ylemmän tason väliseen luiskaan asennetaan matala kiipeilyverkko, jonka alustaksi asennetaan hiekkatekonurmi. Suuren kuusen alle asennetaan leikkihahmo krokotiili ”saalistamaan” verkkoa pitkin kiipeileviä lapsia.

Leikkipuistoa laajennetaan länteen päin ja sinne lisätään hiekkalaatikko sekä leikkihiekalla täytetty alue, jolle sijoitetaan keittiöleikkitoiminnalla varustettu leikkikatos. Penkit ja roskis vaihdetaan uusiin ja valaistus uusitaan.

Alueen istutukset uusitaan ja osin uudistetaan hoitotoimenpiteillä. Istutusalustat katetaan kuorikatteella ja istutuksia rajaavat suoja-aidat uusitaan. Puiston luonnonkivet säilytetään osana virikkeellistä ympäristöä.

Tikka-Mikon korttelipuiston rakentaminen on vuoden 2017 investointiohjelmassa. Puiston rakentamisen arvioitu kokonaiskustannus on noin 73 000 €.

Lisätiedot: rakennuttajahortonomi Leena Rapo, puh. (014) 266 5418

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Kaavaote (pdf)

Suunnitelmaseloste (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta