Suoraan sisältöön

Jyväskylän kaupunki » Kirjasto ja kulttuuri » Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo » Info » Tiedotteet » Taidemuseon kesäopastuksilla vaelletaan unien ja ihmismielen kerroksiin

Taidemuseon kesäopastuksilla vaelletaan unien ja ihmismielen kerroksiin

Jyväskylän taidemuseon kesänäyttelyssä vaelletaan unien ja ihmismielen kerroksiin, jossa outous, sivullisuus ja selittämättömyys ovat vahvasti läsnä.
Ilmaisopastuksilla 15.6. 6.7. ja 31.8. valitaan uusia, aiemmin tallaamattomia polkuja mielen mystisiin maisemiin.

– Valitessamme teoksia Toisia todellisuuksia -näyttelyyn, katseemme kiinnittyivät erityisesti teoksiin, joissa oli jotakin selittämätöntä ja unenomaista, kertoo taidemuseon intendentti Jukka Partanen.
Näyttely vie katsojan matkalle maailmaan, joka on yhtä aikaa tuttu ja tuntematon. Alitajunta on aina kiehtonut taiteilijoita, sillä se nostaa pinnalle unet ja fantasiat, kaiken sen, mikä on reaalitodellisuuden ulottumattomissa. Tieteen avulla ihminen on pyrkinyt muodostamaan yhä luotettavamman ja totuudenmukaisemman käsityksen maailmasta. Näyttelyn tarkoitus on muistuttaa taiteen voiman olevan juuri siinä, että se liikkuu reaalimaailman lisäksi todellisuuden tuolla puolen.

Näyttelyssä on esillä maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, valokuvia, piirustuksia, installaatioita ja videoita pääasiassa keskisuomalaisilta tai Keski-Suomeen sidoksissa olevilta taiteilijoilta, suomalaisilta taidegraafikoilta ja valokuvataiteilijoilta sekä kansainvälisten taidegrafiikkatriennaali Graphica Creativan ja taidevalokuvatriennaali LUMOn taiteilijoilta. Näyttelyn teokset kuuluvat Jyväskylän kaupungin kokoelmiin.

Taiteilijat
Mari Antjärvi, Alessandro Bavari (Italia), Kalle Berg, Nina Bondeson (Ruotsi), Ulu Braun (Saksa), Espen Dietrichson (Norja), Jari Haanperä, Mika Heinonen, Outi Heiskanen & Janne Laine, Markus Henttonen, Marko Hämäläinen, Kati Immonen, Petri Juntunen, Ya-chu Kang (Taiwan) & Christian Nicolay (Kanada), Harald Karsten, Sirkku Ketola, Heli Kurunsaari, Tuula Lehtinen, Riitta Lähdesmäki, Sari Mansala, Jyrki Markkanen, Marko Mäetamm (Viro), Zadoc Nava (Iso-Britannia), Matti Niinimäki, Maija Ojanen, István Orosz (Unkari), Ari Pelkonen, Tuukka Peltonen, Liliana Porter (Argentiina), Sandra Ramos (Kuuba), Satu Rautiainen, Vappu Rossi, Riitta Rönkkö, Tomiyuki Sakuta (Japani), Antti Salokannel, Yuichiro Sato (Japani), Timo Sälekivi, Hanna Tammi, Nora Tapper

Perjantaisin 15.6., 6.7. ja 31.8. yleisöopastukset klo 16.30
Vapaa pääsy.


Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
avoinna ti–su 11–18
6/3/0 €, Vapaa pääsy 2018 alle 24-vuotiaille ja perjantaisin.
https://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo

Näyttelytiedotteseen
www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/vaihtuvatnayttelyt/toisia_todellisuuksia

Lisätietoja taidemuseon tapahtumista:
Sirpa Turpeinen, museolehtori, puh. 050 542 0591, sirpa.turpeinen(at)jkl.fi
http://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/museotoiminta/tapahtumat

13.6.2018Laura Korhonen
Galleria Ratamo, Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
avoinna ti-su klo 11-18, ma suljettu
- vapaa pääsy -
Galleria Ratamo, Veturitallinkatu 6, Jyväskylä, Finland
open Tue-Sun 11am-6pm
- free entrance -

Please notice. Our exhibition webpages are mainly in Finnish.


Näyttely nyt / Exhibition Now

Tulevat näyttelyt / Upcoming Exhibitions

 • 20.9.–14.10.
  Eeva-Liisa Isomaa: Livian talo
 • 18.10.–11.11.
  Jouko Lehtola
 • 15.11.–9.12.
  Suomen Puupiirtäjien Seura
 • 14.12.–6.1.2019
  4XJKL

Copyright © Jyväskylän taidemuseo 2018
Copyright © Luovan valokuvauksen keskus 2018

» Sivun alkuun
» Tietoja sivustosta