Suoraan sisältöön

Jyväskylän kaupunki » Kirjasto ja kulttuuri » Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo


 • Mobiilikuvia 16.9. asti. Kuva: Jukka Silokunnas, 80sfaceapp

 • Mobiilikuvia 16.9. asti. Kuva: Jari Pirnes, Stream Skude

  Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo

  Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo, johon kuuluvat Galleria Ratamo sekä grafiikan ja valokuvauksen työtilat, on tekemisen, kokemisen ja oppimisen kohtauspaikka grafiikasta ja valokuvauksesta kiinnostuneille. Se sijaitsee Jyväskylässä vanhoissa Veturitalleissa osoitteessa Veturitallinkatu 6.


  Tiedotteet

  Eeva-Liisa Isomaan näyttelyssä kerroksellisia kuvia Livian talosta

  14.09.18

  Näyttelyni on historian kirjoitusta yksityisestä yleiseksi. Mitä muistamme; miten luemme historiaa? Haluan teoksissani sekoittaa aikatasot, rikkoa kausaliteetin ja luoda imaginäärisen tilan. Läpinäkyviin, kolmiulotteisiin, kerroksellisiin töihin limittyy eri aikatasoja. Teoksista muodostuu pirstaleinen kertomus; myös kolmekymmentä vuotta kestänyt tieni taiteilijana.

  Vielä ehdit vaeltaa unen ja mystiikan maailmaan ja nähdä sekä yleisöltä että taidekriitikolta hyvää palautetta saaneen näyttelyn

  14.09.18

  – Näyttely viihdyttää. Museo on valinnut sille punaiseksi langaksi arvoituksellisuuden. Jokainen teos on kuin ratkaisuaan odottava kysymys, salaperäinen tutkimuskohde, kirjoittaa Raisa Jäntti juuri ilmestyneessä Taide-lehdessä Toisia todellisuuksia -näyttelystä, joka on esillä Jyväskylän taidemuseossa 7.10. saakka.

  Taidemuseon Toisia todellisuuksia -näyttelyä virittävät syyskuussa avoimet pajat, perjantaiporinat ja luento surrealismista

  06.09.18

  Taidemuseossa 7.10. saakka esillä oleva Toisia todellisuuksia -näyttelyä voi syventää monissa ilmaistapahtumissasyksyn aikana. Avoimet pajat alkavat perjantaina 7.9. ja niissä voi työskennellä ystävän tai lapsen kanssa marraskuun loppuun saakka lähes joka perjantai klo 14–17. Perjantaiporinoissa voi nauttia kahvit Kulttuuriluotsin kanssa ja tavata tuttuja klo 14–16. FM Marja-Liisa Rajaniemen kävelyluentoluento 20.9. klo 16.30 antaa taustaa unenomaisille kuville ja syventää tietoa surrealistisesta taidesuuntauksesta. Tapahtumiin vapaa pääsy.

  Taiteilijahaku keskisuomalaisen nykytaiteen näyttelyyn 2020 avautuu

  06.09.18

  Kutsumme mukaan näyttelyyn keskisuomalaisia taiteilijoita ja muualla Suomessa tai ulkomailla vaikuttavia, Keski-Suomesta kiinnostuneita taiteilijoita. Taiteilijahakuun osallistuvilta ei vaadita taiteilijaseurajäsenyyttä eikä taidealan opintoja. Haku on voimassa 31.10.2018 saakka.

  Myyjähaku Jyväskylän taidemuseon Jouluiselle taidebasaarille 17.9. saakka

  21.08.18

  Keski-Suomessa asuvat kuvataiteilijat, käsityöläiset, kirjallisuuden ja musiikin toimijat voivat hakea myyjäksi basaarille, joka järjestetään Jyväskylän taidemuseossa viikonloppuna 9.–10.12.2018.

  Galleria Ratamo, Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
  avoinna ti-su klo 11-18, ma suljettu
  - vapaa pääsy -
  Galleria Ratamo, Veturitallinkatu 6, Jyväskylä, Finland
  open Tue-Sun 11am-6pm
  - free entrance -

  Please notice. Our exhibition webpages are mainly in Finnish.


  Näyttely nyt / Exhibition Now

  Tulevat näyttelyt / Upcoming Exhibitions

  • 20.9.–14.10.
   Eeva-Liisa Isomaa: Livian talo
  • 18.10.–11.11.
   Jouko Lehtola
  • 15.11.–9.12.
   Suomen Puupiirtäjien Seura
  • 14.12.–6.1.2019
   4XJKL

  Copyright © Jyväskylän taidemuseo 2018
  Copyright © Luovan valokuvauksen keskus 2018

  » Sivun alkuun
  » Tietoja sivustosta