Suoraan sisältöön

Venepaikat

Jyväskylän kaupungilla on vuokrattavia venepaikkoja yhteensä noin 3200. Vapaana olevia venepaikkoja voi selata ja varata sähköisen varauspalvelun kautta. Venepaikka maksetaan palvelussa verkkomaksuna, jota varten sinulla tulee olla käytössäsi verkkopankkipalvelu ja –tunnukset. Varaa veneen tiedot esille ennen varauksen tekemistä.

Varausjärjestelmään

Jos käytössäsi ei ole nettiä tai verkkopankkipalvelua, venepaikan maksu hoituu Jyväskylä-infossa (Asemakatu 7, kauppakeskus Forum 2. krs., ma-pe klo 10 – 15).

Lisätietoja Palvelupiste Hannikaisesta p. 014 266 5025 tai palvelupistehannikainen [at] jkl.fi

Ajankohtaista venepaikan varaajille

----

Trailerit ojennukseen ja roskat pois Jyväskylän veneiden talvisäilytysalueilta 31.5. mennessä

Talvisen telakoinnin yhteydessä veneiden talvisäilytysalueille on jälleen kertynyt niille kuulumatonta kalustoa, varusteita ja jätettä. Jyväskylän kaupunki muistuttaa, että venepaikan siisteydestä huolehtiminen kuuluu paikan vuokranneen velvollisuuksiin, joten ylimääräiset tavarat ja jätteet tulee siivota pois ennen kesää.

Kaupunki toimittaa jokaiselle talvisäilytysalueelle maanantaihin 15.5. mennessä siirtolavan. Niihin kunkin vuokraajan tulee omatoimisesti siivota kuivajätteet venepaikaltaan ja sen ympäristöstä.

Siivousaikaa on keskiviikkoon 31.5. saakka, jonka jälkeen sotkuiseksi jääneet paikat siivoutetaan ja työstä laskutetaan kyseisten talvisäilytyspaikkojen vuokraajia. Myös alueella olevat, sinne kuulumattomat tavarat kerätään pois ja toimitetaan Mustankorkean jätteenkäsittelykeskukseen tai hävitetään muutoin asianmukaisella tavalla.

Siivouksen yhteydessä vuokraajan tulee siistiä myös talvisäilytyspaikan maa-alue. Lisäksi trailerit ja venepukit on laitettava ojennukseen välittömästi veneen vesillelaskun jälkeen. Korpilahden satamasta trailerit ja pukit on siirrettävä Tapulikujan päässä olevalle maa-alueelle, kuten edeltävinäkin vuosina.

Jyväskylän kaupungin veneiden talvisäilytyspaikka-alueet sijaitsevat Jyskän Haapalahdessa, Keljonkankaan Harakkasaaressa, Säynätsalon Louhunsalmessa ja Korpilahden satamassa.

Lisätiedot: katu- ja satamamestari Jan Viilos p. 014 266 5143, jan.viilos[at]jkl.fi

Lutakon sataman pysäköintiluvat

Lutakon sataman venepaikkavuokraaja voi pysäköidä ajoneuvonsa sataman pysäköintialueille erillistä pysäköintilupaa käyttäen. Pysäköintilupa on voimassa silloin, kun satama-alueella ei ole pysäköintiin vaikuttavia tapahtumia. Tapahtumista pyritään ilmoittamaan sataman nettisivuilla niin pian kuin tapahtuma on varmistunut. Tapahtumanaikaista pysäköintiä opastetaan myös paikalle asetettavin liikennemerkein.

Pysäköintiluvan käyttö

  • Pysäköintilupa myönnetään vain venepaikan haltijalle, jolla on todistettavasti laituripaikka Lutakon satamassa
  • Lupia annetaan yksi per venepaikka
  • Yhteen lupaan voi merkitä enintään kahden ajoneuvon rekisteritunnukset
  • Lupa on voimassa veneilykauden 1.5.–15.10. ja uusitaan vuosittain
  • Veneilijöiden käytössä olevat pysäköintialueet on merkitty P-luvan kääntöpuolen karttaan

P-luvan noutopisteet:

  • Palvelupiste Hannikainen, Hannikaisenkatu 17 (ma-pe 8–16, kesä-elokuussa ma-pe 8-15).
  • Jyväskylä-info, Asemakatu 7, Kauppakeskus Forum 2. krs., ma-pe 10–15

Laiturin uusiminen Korpilahden Ainolanrannassa

Uudet laiturit ovat venepaikan vuokranneiden käytössä.

Lutakon sataman tulevia tapahtumia

Laituripaikkojen sähköt ja avaimet

Lutakon satamasta venepaikan vuokranneilla on mahdollisuus sähkön käyttöön. Sähkö ei kuulu venepaikan hintaan. Erillinen maksu laskutetaan kulutuksen mukaan. Sähköpollarin avaimen voi lunastaa Palvelupiste Hannikaisesta 20 euron panttimaksua vastaan (maksetaan käteisenä ja tasarahalla). Pantti palautetaan avainta palauttaessa.

Korpilahden satamassa on sähköpiste laitureissa B, C ja D. Huvilaiturissa ??? Tarkista

Säynätsalon Saunarannassa on mahdollisuus sähkön käyttöön laiturissa 1. Sähkö ei kuulu venepaikan hintaan. Erillinen maksu laskutetaan kulutuksen mukaan. Sähköpollarin avaimen voi lunastaa Palvelupiste Hannikaisesta 20 euron panttimaksua vastaan (maksetaan käteisenä ja tasarahalla). Pantti palautetaan avainta palauttaessa.

Louhunsalmessa on yksi sähköpiste veneilijöiden käyttöön.

Venepaikkojen varauspalvelu

Vuokrausehdot

Hinnasto

Satamien jätehuoltosuunnitelma (pdf)

Kysy ja anna palautetta


Yhteystiedot

Palvelupiste Hannikainen
Hannikaisenkatu 17
40100 Jyväskylä

avoinna ma-pe 8.00-16.00
(1.6.-31.8. ma-pe 8.00-15.00)

palvelupistehannikainen [at] jkl.fi

puh. 014 266 5025

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta