Suoraan sisältöön

Onnistunut museokäynti

Ohjeita museokäyntiä varten

Yleisiä käytösohjeita- museossa on esillä aitoja ja ainutlaatuisia teoksia. Ne kuuluvat yhteiseen kulttuuriperintöömme, jota museossa tallennetaan, tutkitaan ja esitellään. Jotta taideteokset säilyvät myös tuleville sukupolville, toivomme sinun ja ryhmäsi käyvän läpi yhteisesti museon käytösohjeet ennen museoon tuloa.

Näyttelykäynnin suunnittelu - parhaiten museokäynti tukee oppimista, kun se suunnitellaan huolellisesti etukäteen. Esimerkiksi opastuksista kannattaa sopia tarpeeksi ajoissa, sillä museolla ei ole varsinaisesti oppaita käytettävissä vaan opastukset toteutetaan yleensä henkilökunnan toimesta tai alan opiskelijoiden oppimisprojektina.

Tilat ja varustus - ryhmien käytettävissä on myös erityisryhmien opetukseen soveltuvaa materiaalia. TAIKA-tilaa voidaan käyttää paitsi taidekasvatukseen myös muuhun opetukseen tai kokous- ja juhlatilana.

Avoin museo -verkkosivuiltalöydät tietoja kaikista keskisuomalaisista museoista, niiden näyttelyistä ja ajankohtaisista tapahtumista. Sivuilta löydät tietoja näyttelytilojen esteettömyydestä ja tarjolla olevista apuvälineistä. Saatavissa on myös museoiden esittelyitä viittomakielellä. Oppimisen tueksi sivuille on koottu ja tuotettu verkkojulkaisuita ja näyttelyitä aina keskisuomalaisesta ruokakulttuurista keuruulaisiin kirkkoperinteisiin ja kivikauden elämästä arkkitehtuurikasvatukseen. Jyväskylän taidemuseon tuottama ensimmäisistä keskisuomalaisista taiteilijoista kertova verkkonäyttely Näkemyksiä soveltuu myös näkövammaisille. Sivuilta löytyy myös ohjeita matkanjärjestäjille, ryhmien ohjaajille, kulttuuriluotseille ja yksittäisille kävijöille.

Asioitpa sitten verkossa tai museossa, toivomme, että käynnistäsi tulee onnistunut elämys!

Copyright © Jyväskylän kaupunki / Jyväskylän taidemuseo 2017
» Sivun alkuun
Tietoa sivustosta

Taidemuseo Holvi
Kauppakatu 23
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4391
taidemuseo[at]jkl.fi

Grafiikkakeskus / Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4389
ratamo[at]jkl.fi

Taidemuseon toimisto
Vapaudenkatu 28
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4398
taidemuseo[at]jkl.fi