Suoraan sisältöön


Taide tekee hyvää ja kulttuuri kuuluu kaikille!

Taide-elämykset ja kulttuuriharrastukset tuovat hyvinvointia ihmisille. Jos et ole koskaan käynyt vaikkapa museossa, voit pyytää Kulttuuriluotsin kaveriksi. Kulttuuriluotsin kanssa voit lähteä kaksin tai pienessä ryhmässä museoon, teatteriin ja konserttiin, elokuvaesitykseen tai vaikkapa tanssitapahtumaan.

Kulttuuriluotsien palvelut perustuvat vapaaehtoisuuteen. Luotsin kanssa pääset museoihin ilmaiseksi, muihin luotsauskohteisiin saat pääsymaksun alennettuun hintaan. Yli 10 hengen ryhmät saavat pääsymaksuista ryhmäalennuksen. Matkat pitää maksaa itse.

Vapaaehtoistoiminnalla voidaan kohentaa myös ikääntyneiden, laitoksissa asuvien ja muiden erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden elämänlaatua.

KEILLE TOIMINTA ON TARKOITETTU?
Kulttuuriluotsitoiminta on tarkoitettu aivan kaikille, myös sinulle. Jos et tiedä, mitä kaupungissasi on tarjolla tai et vain saa yksin lähdetyksi, kokeile kulttuuria kaverin kanssa. Kulttuuriluotseja kavereiksi tapahtumiin voivat kysyä yksityiset ihmiset, päiväkeskukset, laitokset, järjestöt sekä erilaiset museokäynneissä tukea tarvitsevat ryhmät.

KEITÄ OVAT KULTTUURILUOTSIT?
Kulttuuriluotsit ovat Jyväskylän museoiden kouluttamia vapaaehtoisia kulttuuritarjontaan perehtyneitä vertaisohjaajia, mm. opiskelijoita, vapaaehtoisia senioreita, erityisryhmien ja järjestöjen edustajia, kulttuuri-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, palvelutalojen ja asukasyhdistysten toimijoita sekä Vaparin ystävätoiminnassa mukana olevia ystäviä. Kulttuuriluotsit eivät ole varsinaisesti oppaita, vaan he ovat vapaaehtoisia maallikoita, joita koskevat vapaaehtoistoiminnan periaatteet.

MIHIN KULTTUURILUOTSIN KANSSA VOIT MENNÄ?
Kulttuuriluotsit ovat tutustuneet eri kulttuurikohteisiin. Alla olevien paikkojen lisäksi voi kulttuuriluotsia kysyä muihinkin kohteisiin tai tapahtumiin ja esityksiin. Taidelajeihin erikoistuneet tanssiluotsit ja elokuvaluotsit ovat myös käytettävissä.

Klikkaa ja tutustu vuoden 2012 kohteisiin
Suomen käsityön museo
Jyväskylän taidemuseo
Keski-Suomen museo
Alvar Aalto – museo
Keski-Suomen luontomuseo
Suomen ilmavoimamuseo
Jyväskylä Sinfonia
Jyväskylän kaupunginteatteri
Jyväskylän kaupunginkirjasto
Galleria Becker
Kallioplanetaario
Kuokkalan kartano


Lisää tietoa kulttuuriluotseista


Kulttuuriluotseja välittää
kulttuuriluotsikoordinaattori
Hanne Laitinen
hannemari.laitinen(at)jkl.fi
050 338 1114

Copyright © Jyväskylän kaupunki / Jyväskylän taidemuseo 2017
» Sivun alkuun
Tietoa sivustosta

Taidemuseo Holvi
Kauppakatu 23
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4391
taidemuseo[at]jkl.fi

Grafiikkakeskus / Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4389
ratamo[at]jkl.fi

Taidemuseon toimisto
Vapaudenkatu 28
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4398
taidemuseo[at]jkl.fi