Suoraan sisältöön

Näyttelyt ja tapahtumat

Näyttelyt

Näyttelyt ovat museon yleisötyön perusta. Vaihtuvien näyttelyjen painopiste on nykytaiteen ja keskisuomalaisen taiteen ilmiöissä. Vuodessa on 3–4 päänäyttelyä ja lisäksi pieniä gallerianäyttelyitä, joihin on vapaa pääsy. Vuodesta 1975 lähtien järjestetty Graphica Creativa esittelee kolmen vuoden välein ajankohtaista kansainvälistä taidegrafiikkaa. Hyväntyylisen elämyksen tarjoaa Oravien aarteita -näyttely, jossa on esillä Suomen Taidegraafikoiden kokoelmateoksia 1960-luvun kotimiljöössä.

Tapahtumat

Jyväskylän taidemuseossa järjestetään lukuisia tapahtumia, konsertteja, performansseja, luentoja, työpajoja ja muita tilaisuuksia. Järjestäjänä voivat olla yksityiset henkilöt, ryhmät, yhdistykset ja yhteisöt. Museo osallistuu vuosittaisiin tapahtumiin kuten Jyväskylä päiviin,Yläkaupungin yöhön, valtakunnalliseen museopäivään, Kulttuurisuunnistukseen, Mennään museoon viikkoon, vanhusten viikkoon, Lasten lystiin ja jouluiseen tadebasaariin.

Järjestäjien kanssa tehdään sopimukset, jossa määritellään osapuolten vastuut ja tehtävät. Periaatteena on, että taidemuseossa järjestettävä ohjelma liittyy jotenkin esillä olevien näyttelyiden teemaan tai se on muuten museon toiminta-ajatuksen mukaista toimintaa. Jos haluat osallistua tapahtumien, työpajojen tai tilaisuuksien tuottamiseen tai haluat järjestää oman ykistyistilaisuuden ota yhteyttä museolehtori Sirpa Turpeiseen sähköpostitse: sirpa.turpeinen(at)jkl.fi

Copyright © Jyväskylän kaupunki / Jyväskylän taidemuseo 2017
» Sivun alkuun
Tietoa sivustosta

Taidemuseo Holvi
Kauppakatu 23
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4391
taidemuseo[at]jkl.fi

Grafiikkakeskus / Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4389
ratamo[at]jkl.fi

Taidemuseon toimisto
Vapaudenkatu 28
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4398
taidemuseo[at]jkl.fi