Suoraan sisältöön
Tekstiversio
| Haku

KAUPUNKIVILJELY JA AVOIMET ALUEET

Kaupunkiviljely on maaseudun maataloutta täydentävää toimintaa, jonka avulla kaupunkilaiset saavat syödäkseen tuoreita vihanneksia. Kaupunkiviljelymahdollisuuksien lisäksi tällä sivulla on esitelty myös kaupungin alueella sijaitsevia avoimia viheralueita.

Maisemaniityt
Kaupunki hoitaa viittä kylvettyä maisemaniittyä. Niityiltä voi käydä keräämässä itselleen kukkia maljakkoon koko kesän ajan.

Lammaslaitumet
Kaupungin avoimia alueita ovat olleet useana vuonna hoitamassa myös lampaat. Laitumet sijaitsevat Kuokkalassa, missä on aiemmin ollut paljon avoimia peltomaisemia. Avoimena pysyvän maiseman lisäksi laitumet lisäävät luonnon monimuotoisuutta. Eläimet ovat olleet suosittuja asukkaiden keskuudessa.

Kaupungin viljelypalstat
Kaupungilta voi vuokrata lyhytaikaisempia (ns. kesäpalstoja) tai pitkäaikaisempia viljelypalstoja. Niitä löytyy ympäri kaupunkia.

Sulkurannan siirtolapuutarha
Sulkurannan siirtolapuutarha on Jyväskylän ainoa siirtolapuutarha. Se on perustettu vuonna 1948. Puutarhassa on 136 mökkiä. Alueen yhteisiä asioita hoitaa Sulkurannan siirtolapuutarhayhdistys.

Kankaan kaupunkiviljely
Kankaan Puutarha on yhteisöllinen kaupunkiviljelyalue, jonka Jyväskylän kaupunki on luovuttanut viljelijöiden käyttöön. Se sijaitsee Kankaalla myös tulevaisuudessa, tosin puutarhan sijainti voi Kankaan alueen kehittyessä muuttua.

Survon omenatarha
Kuokkalassa sijaitseva Survon omenatarha perustettiin vuonna 2002. Alueelle on istutettu useita satoja omenapuita. Omenoita voi käydä syömässä paikan päällä ja kerätä pieniä määriä myös kotiin.

Copyright © 2018 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun