Suoraan sisältöön

PALANDERINKADUN KATUSUUNNITELMAN MUUTOS

Palanderinkatu sijaitsee Seppälän Rasinteellä yhdistäen Seppäläntien ja Kangasvuorentien Huhtasuolla. Palanderinkatu on pääkatu ja toimii myös Laukaantien rinnakkaisväylänä. Tekninen lautakunta on hyväksynyt Palanderinkadun katusuunnitelman 18.9.2001.

Palanderinkadun hyväksytyn katusuunnitelman mukaisesti sille on rakennettu ajoneuvoliikenteen hidasteita: kiertoliittymiä ja töyssyjä. Töyssyt on toteutettu korotettuina suojateinä, joissa on keskisaarekkeet ja ajokaistojen sivuttaissiirtymät. Korotetut suojatiet sijaitsevat katusuunnitelman paaluilla 425 ja 793.

Katusuunnitelman muutoksella korotetut suojatiet esitetään madallettavaksi siten, että korotus tasataan ympäröivän ajoradan korkeusasemaan. Korotusten poistamiseksi yhdyskuntatekniikan vastuualue on saanut useita aloitteita alueen asukkailta.

Korotetun suojatien poistaminen ei merkittävästi heikennä kevyen liikenteen turvallista kadun ylitystä, koska suojatie on varustettu keskisaarekkeella ja ajokaistojen sivuttaissiirtymillä. Nämä toimenpiteet yhdessä kiertoliittymien ja kadulle asetetun 40 km/h:ssa nopeusrajoituksen kanssa riittävät nopeuksien hillitsemiseksi suojateidenkin kohdilla. Korotusten poistaminen sen sijaan tekee ajoneuvoliikenteen liikkumisen entistä miellyttävämmäksi. Ajoneuvoliikenteen helpottumisen vuoksi Palanderinkadun rooli Laukaantien rinnakkaisväylänä korostuu. Laukaantien ruuhkien voidaan odottaa hieman helpottuvan, jos osa sen liikenteestä Huhtasuon ja Seppälän välillä siirtyy Palanderinkadulle.

Suunnitelma olijulkisesti nähtävillä Rakentajantalon palvelupiste Hannikaisessa27.1. – 10.2.2009.

Asemapiirustus plv 0 - 600 (pdf)

Asemapiirustus plv 600 - 1108,3 (pdf)

Lisätiedot: rakennuttajainsinööri Timo Vuoriainen, puh (014) 625 480

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta