Suoraan sisältöön

Haukkalanrannan korttelileikkipuisto

Jyväskylän kaupunki, kaupunkirakennepalvelut, yhdyskuntatekniikka on teettänyt Haukkalanrannan korttelileikin vihersuunnitelman. Suunnitelman on tehnyt suunnittelutoimisto Irma Serola Jyväskylästä. Suunnitelma on tehty käyttäjälähtöisesti yhteistyössä käyttäjien edustuksen kanssa.

Haukkalanrannan korttelileikkipuisto sijaitsee Kortepohjan kaupunginosassa, Haukkalanrannan alueella. Suunnittelualue rajautuu etelästä Kiviniementiehen, lännestä Haukanpesäntiehen ja idästä lähivirkistysalueeseen (VL). Suunnittelualueen kaavoitus on parhaillaan käynnissä. Alue on tähän asti ollut viljelypalstakäytössä.

Leikkipuisto sijoittuu alueen korkeimmalle kohdalle. Sisääntulotie leikkialueelle johtaa Kiviniementien puolelta. Leikkialue aidataan Haukanpesäntien ja Kiviniementien puoleisilta sivuiltaan sekä pohjoispuolelta verkkoaidalla. Idänpuoleiselta sivultaan alue rajataan puu- ja pensasistutuksin. Puu- ja pensasistutuksia käytetään myös pehmentämään verkkoaidan puoleisia sivuja.

Leikkialueen tilajaottelussa rakennettavat kovapintaiset alueet sijoittuvat Haukanpesäntien puoleiselle alueelle ja nurmipintaiset oleskeluun sekä pelaamiseen esitetyt alueet rajautuvat idästä tulevaan maisemaniittyalueeseen.

Alueelle esitettyjä toimintoja ovat perinteiset oleskelu- ja leikkipuistotoimintoihin kuuluvat leikit. Leikkipuistoon tulevia uusia leikkivälineitä ja kalusteita ovat mm; keinutelineet erikseen nuorille ja pienille lapsille, erilaiset tasapainoilu- ja keinuntalaitteet, kiipeilyteline, palloseinä ja koripalloteline. Alueelle tulee myös valaistus, penkit ja roskakorit.

Tulevan leikkipuisto on pinta-alaltaan 1525 m2, jota hoidetaan hoitoluokan A2 mukaan suunnitelman osoittamassa laajuudessa

Suunnitelman mukaisen rakentamisen kustannusarvio on noin 70 000 €. Rakentamiseen on varaus yhdyskuntatekniikan investointiohjelmassa.

Suunnitelmat olivat julkisesti nähtävillä Rakentajantalon palvelupiste Hannikaisessa 17.2. – 3.3.2009.

Lisätiedot: rakennuttajahortonomi Leena Rapo, puh. (014) 625 230

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Maastokartta (pdf)

Asemakaava (pdf)

Asemapiirustus (pdf)

Suunnitelmaselostus (pdf)

Leikkivälineet ja kalusteet (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta