Suoraan sisältöön

Rasinrinteen korttelileikkipaikka

Kaupunkirakennepalveluiden yhdyskuntatekniikan vastuualueella on teetetty Rasinrinteen korttelileikkipuiston vihersuunnitelma. Suunnitelman on tehnyt suunnittelutoimisto Ympäristösuunnittelu Soini Ky Haminasta. Suunnittelua on tehty käyttäjälähtöisesti yhteistyössä alueen asukasedustuksen kanssa. Myös ympäristötoimi on osallistunut suunnittelun ohjaukseen.

Rasinrinteen korttelipuisto sijaitsee Rasinrinteellä Kaltionpuiston alueella (VL), Vankopolun itäpuolella. Alueella on pääosin omakotitaloasutusta, mutta myös joitakin pienkerrostaloja. Tulevan korttelileikkipuiston alue on haapasekoitteista kuusimetsää ja liito-oravan elinympäristöä.

Korttelileikkipuiston pinta-ala on n. 800 m2. Leikkipuisto sijoitetaan kaltevaan maastoon mahdollisimman vähin maaleikkauksin ja -pengerryksin. Pintavedet kuivatetaan ohjaamalla ne maastonmuotoilun avulla kohti vieressä kulkevan kevyen liikenteen väylän ojapainannetta.

Leikkipuistoon pääsee kahdesta liittymäkohdasta. Kevyen liikenteen väylien suuntaisesti asennetaan raja-aidat. Puiston käytävien pinnoitteena on kivituhka ja hiekalla olevat turva-alustan vaativat alueet rajataan pöllireunuksin. Pienille lapsille sijoitetaan alueelle liukumäkimökki, kaksipaikkainen keinu turvaistuimilla, hiekkalaatikko, kaksi jousikiikkua sekä piknik pöytäryhmä. Isompien lasten toiminnot on sijoitettu alemmalle tasolle puistoa ja niitä ovat mm. tasapainopuomi, monitoimiteline liukumäkineen ja keinut.

Leikkipuisto valaistaan kolmella uudella puistovalaisimella. Valoa tulee myös kevyen liikenteen väylän puolella olevista valaisimista. Leikkipuistoon asennetaan ulkoleikkivälineiden lisäksi puistonpenkki ja kaksi roska-astiaa. Rakennustyöt on suunniteltu tehtäväksi niin, että leikkialueen ympärillä oleva metsä säilyy nykytilassaan, istutuksia ja nurmikkoa alueelle ei lisätä ollenkaan. Alueen hoitoluokka on A2.

Suunnitelman mukaisen rakentamisen kustannusarvio on noin70 000 euroa. Rakentamiseen on varaus yhdyskuntatekniikan investointiohjelmassa.

Suunnitelmat olivatjulkisesti nähtävillä Rakentajantalo palvelupiste Hannikaisessa, Hannikaisenkatu 17, 19.5.-2.6.2009.

Lisätiedot: rakennuttajahortonomi Leena Rapo puh.266 5148

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Asemakaavaote (pdf)

Suunnitelmaselostus (pdf)

Asemapiirustus (pdf)

Leikkaus (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta