Suoraan sisältöön

Sääksvuoren korttelileikkipuisto

Kaupunkirakennepalveluiden yhdyskuntatekniikassa on teetetty Sääksvuoren korttelileikkipuiston vihersuunnitelma. Suunnitelman on tehnyt suunnittelutoimisto Viherteema Jyväskylästä. Suunnittelua on tehty käyttäjälähtöisesti yhteistyössä alueen asukasedustuksen kanssa.

Sääksvuoren korttelileikkipaikka sijaitsee uudella Sääksvuoren pientaloalueella. Alue sijaitsee n. 7 km Jyväskylän keskustasta etelään. Alueella on tällä hetkellä n. 80 omakotitaloa.

Korttelileikkipaikka sijaitsee Sääksvuoren alueen keskeisellä kohdalla, puistoalueella (VL). Alue on kaupungin omistuksessa. Puistoalueen itäreunaa rajaa Sinkilätien omakotitalotontit ja eteläreunaan on kaavoitettu pienkerrostalotontti. Länsireuna rajautuu Sääksvuorentiehen.

Korttelileikkipaikan kohta on alueelle tyypillistä mäntykangasta. Alue on melko tasainen.

Rakennettavan puiston pinta-ala on 700 m2. Alueelle ei rakenneta kuivatusjärjestelmiä. Kivituhkapintaisten alueiden rakennekerroksen vahvuus on 600 mm, leikkialueiden rakennekerrosten paksuus on 400 mm. Leikkialueen ja käytävän pinta tasataan hieman nykyistä maanpintaa korkeammalle.

Leikkipaikan tavoitettavuutta parannetaan rakentamalla sinne johtava puistokäytävä Sääksvuorentien ja Sinkilätien väliin.

Leikkipuistoon sijoitetaan eri ikäisille lapsille tarkoitettuja leikkitoimintoja. Keskeinen alue on kivituhkapintainen ja keinujen ja leikkivälineiden alustat turvasoraa.

Isommille lapsille on oma keinualue, jossa on ryhmäkeinu ja karuselli. Pienille lapsille on oma erillinen keinualue, jossa on kaksi turvaistuinta ja jousikiikku 4:lle. Hiekkaleikkialueella teemana on leikkipiha joka muodostuu kahdesta leikkikatoksesta ja hiekkalaatikosta. Näiden lisäksi alueelle on sijoitettu monitoimiteline, jossa on liukumäet, kiipeilyosat ja leikkitoiminnot eri ikäisille lapsille.

Leikkivälineiden suuremmat pinnat ovat punasävyisiä, toinen pääväri kellanruska, aita ja pylväät grafiitin harmaita.

Leikkipuisto valaistaan neljällä puistovalaisimella ja rajataan Sääksvuorentien puolelta teräsaidalla.

Leikkipuistoon asennetaan ulkoleikkivälineiden lisäksi 3 puistonpenkkiä, roska-astia, lelulaatikko sekä infotaulu.

Rakennustyöt on suunniteltu tehtäväksi niin että alue säilyy suurimmalta osin luonnontilaisena mäntykankaana, istutuksia tai nurmikkoa ei laiteta, viimeistely reuna-alueilla tehdään paikalta rakennustöiden alta kuoritulla kuntalla.

Alueen hoitoluokka on A2.

Suunnitelman mukaisen rakentamisen kustannusarvio on noin 70 000 €. Rakentamiseen on varaus yhdyskuntatekniikan investointiohjelmassa.

Suunnitelmat olivat julkisesti nähtävillä Rakentajantalon palvelupiste Hannikaisessa 17.2. – 3.3.2009.

Lisätiedot: rakennuttajahortonomi Leena Rapo, puh. (014) 625 230

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Kaavaote (pdf)

Asemapiirustus (pdf)

Suunnitelmaselostus (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta