Suoraan sisältöön

Vellamonpuisto

Kaupunkirakennepalveluiden yhdyskuntatekniikan vastuualueella on teetetty Vellamonpuiston viherrakennussuunnitelma. Suunnitelman on tehnyt suunnittelutoimisto Viherteema Jyväskylästä. Suunnitelmaa on tehty käyttäjälähtöisesti yhteistyössä asukasedustuksen kanssa.

Vellamonpuisto sijaitsee Mäki-Matin pientaloalueella. Alue sijaitsee noin kilometrin Jyväskylän keskustasta länteen. Alueella on pääosin vanhaa omakotitaloasutusta. Puisto on alun perin rakennettu jo 50-luvulla.

Nykyiset kalusteet ja varusteet ovat huonokuntoisia ja suurin osa alkuperäisistä välineistä on tuhoutunut tai poistettu vaarallisina. Alueen valaistus on puutteellinen. Puistossa oleva pieni rakennus toimii bändiharjoittelutilana ja sitä hallinnoi tilapalvelu.

Alueella on pieni pallokenttä, joka jäädytetään myös talvikäyttöön. Puiston pääkäytävät ovat talvikunnossapidettäviä. Alueelle on aikanaan istutettu runsaasti puustoa; koivuja, mäntyjä, hopeapajuja ja poppeleita sekä joitakin sembramäntyjä.

Puiston tilajako on suunnitelmassa säilytetty pääosin entisellään. Uudelleen rakennettavan puiston pinta-ala on n.1100 m2. Puustoa harvennetaan poistamalla huonokuntoisia, tiheässä kasvavia puita.

Puiston valaistus uusitaan saneerauksen yhteydessä kokonaan. Alueelle asennetaan uudet ulkoleikkivälineet, jotka on suunnattu eri-ikäisille käyttäjäryhmille. Isommille lapsille on kiipeilyteline, ryhmäkeinu ja karuselli. Pienemmille lapsille on mm. oma kiipeilytorni, liukumäki, keinuteline turvaistuimilla, hiekkalaatikko ja jousikiikku.

Alueelle tulee myös kaikille käyttäjille soveltuva kuntoilukeskus. Kentällä oleva potkuseinä ja maalit säilytetään. Vanhat penkit kunnostetaan ja uusia tulee lisäksi 4 kpl. Uutena kasvillisuutena istutetaan mm. vaahteroita, pilvikirsikoita, serbiankuusia, japaninpihlajia sekä lehtipensaita, perennoja ja kukkasipuleita. Alueen hoitoluokka on A2.

Suunnitelman mukaisen rakentamisen kustannusarvio on 72 000 euroa. Rakentamiseen on varaus yhdyskuntatekniikan investointiohjelmassa.

Suunnitelmat olivatjulkisesti nähtävillä Rakentajantalon palvelupiste Hannikaisessa 19.5.-2.6.2009.

Lisätiedot: rakennuttajahortonomi Leena Rapo puh. 266 5148

Sijaintikartta (pdf)

Kaavaote (pdf)

Suunnitelmaselostus (pdf)

Asemapiirros (pdf)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta